КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Поліська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 11:41

    Головна » 2013 » Квітень » 8 » Про проведення 20.04 Всесвітнього дня охорони праці
    14:55
    Про проведення 20.04 Всесвітнього дня охорони праці

    Про проведення Всесвітнього дня охорони праці 28 квітня 2013 року


    28 квітня 2013 року з ініціативи Міжнародної організації праці відзначається Всесвітній день охорони праці – міжнародна акція по розвиткові ідей безпечної й гідної праці.
    Обласна організація Профспілки підтримує дану ініціативу і призиває організаційні ланки приєднатися до проведення Всесвітнього дня охорони праці, яка в нинішньому році пройде під девізом: "Профілактика професійних захворювань”.
    В усьому світі професійні захворювання продовжують залишатися однієї з основних причин нещасних випадків на виробництві.
    Проблеми професійних захворювань присутні й у сфері освіти.
    Основними причинами професійно-обумовлених захворювань працівників освіти є перенапруга голосового апарату, зорове стомлення, навантаження на опорно-руховий апарат.
    Реєструються випадки професійних захворювань, пов'язаних з нервово-емоційними, психічними навантаженнями й стресами, які присутні в повсякденній діяльності працівників галузі.
    Як і раніше залишається на низькому рівні якість проведення обов'язкових медичних оглядів. Тільки незначна частина профзахворювань виявляється у працівників галузі за їх результатами.
    Враховуючи ці негативні явища, рада обласної організації рекомендує провести низку заходів спрямованих на вивчення питань здоров'я педагогічних працівників та причин, що викликають професійні захворювання, напрямків їх профілактики, стану забезпечення законодавчо закріплених для педагогічних працівників пільг і компенсацій за роботу в шкідливих умовах праці.
    Вважаємо, що організаційні ланки повинні виявити солідарність зі світовою громадськістю і профспілковим рухом з питань, пов'язаним з девізом нинішнього Всесвітнього Дня охорони праці.
    У ході підготовки і проведення Всесвітнього дня охорони праці пропонуємо профспілковим організаціям, громадським технічним інспекторам праці, уповноваженим з охорони праці профкомів при здійсненні громадського контролю, особливу увагу приділити якості атестації робочих місць за умовами праці, обов'язкових медичних оглядів працівників галузі та інших заходів, що стосуються профілактики професійних захворювань.
    Рада обласної організації Профспілки виражає впевненість, що заходи, присвячені Всесвітньому дню охорони праці, будуть служити керівництвом до дії роботодавців і профспілкових організацій для вжиття конкретних дій, спрямованих на поліпшення умов і охорони праці, профілактики професійних захворювань при здійсненні навчально-виховного процесу.


     

     

    Переглядів: 465 | Додав: adminpol | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz