КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Поліська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 16:53

    Головна » 2012 » Травень » 25 » Президент доручив забезпечити відпочинок дітей
    09:21
    Президент доручив забезпечити відпочинок дітей

    Президент доручив забезпечити якісний відпочинок дітей

    Президент України Віктор Янукович доручив вжити низку заходів для належного оздоровлення та відпочинку дітей у 2012 році, а також вирішення пріоритетних завдань, спрямованих на зміцнення їх здоров'я.

    Згідно з дорученням, Прем’єр-міністр Микола Азаров має забезпечити своєчасну підготовку і проведення заходів із сприяння літньому відпочинку та оздоровленню дітей. Йдеться насамперед про тих, хто потребує особливої соціальної уваги та підтримки - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, бездоглядні та безпритульні діти, інваліди, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи, постраждалі внаслідок стихійного лиха або техногенних аварій та катастроф, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей тощо.

    Уряд також має скоординувати дії щодо належного санітарно-епідеміологічного нагляду за харчуванням у дитячих оздоровчих закладах, забезпечення дітей якісними продуктами та лікарськими засобами.

    Кабмін, крім того, має прискорити затвердження Державної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2015 року.

    Президент також доручив Уряду до 30 листопада поточного року забезпечити запровадження державної статистичної звітності щодо діяльності Ради міністрів Криму, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій стосовно охоплення дітей шкільного віку оздоровленням та відпочинком за бюджетні кошти.

    Кабмін, крім того, має опрацювати питання щодо переходу від практики видачі путівок на оздоровлення дітей, придбаних за рахунок бюджетних коштів та наданих безоплатно (або з частковою оплатою), до компенсації вартості путівок до профільних дитячих закладів, які обрали самі споживачі.

    Згідно з дорученням Президента, у проектах законів про Держбюджет на 2013 та наступні роки мають бути передбачені видатки на матеріально-технічне оснащення дитячих закладів, будівництво нових дитячих центрів оздоровлення і відпочинку, в тому числі на засадах державно-приватного партнерства.

    Крім того, керівник Уряду, Голова Ради міністрів АРК, керівники ОДА, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій мають вжити заходів щодо: забезпечення належної організації діяльності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, своєчасного і в повному обсязі фінансування заходів із літнього оздоровлення та відпочинку дітей (зокрема тих, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки). Йдеться про оздоровлення та відпочинок не менше 50 відсотків загальної кількості дітей шкільного віку - в тому числі, 100-відсоткового оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, а також 70 відсотків дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей.

    Прем’єр-міністр, Голова Ради міністрів Криму, керівники ОДА, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій мають взяти під особистий контроль організацію оздоровлення вихованців інтернатних закладів (із числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування) та створення безпечних умов для їх перебування у відповідних дитячих закладах.

    Ті ж виконавці також мають забезпечити проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, сприяти залученню коштів підприємств, установ, організацій, фондів на оздоровлення і відпочинок дітей.

    Президент особливо наголосив на важливості неухильного додержання вимог законодавства під час надання згоди на виїзд груп дітей для оздоровлення та відпочинку за кордон і контроль за поверненням їх в Україну.

    Згідно з дорученням, на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики має бути розміщений - і оперативно оновлюватися - Державний реєстр дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.


    http://www.president.gov.ua/news/24247.html

     

    Переглядів: 468 | Додав: adminpol | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz