КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Поліська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Серпень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 17:30

    Головна » 2014 » Серпень » 29 » Обговорюємо проект рішення
    09:24
    Обговорюємо проект рішення

    Обговорюємо проект рішення серпневої конференції педагогічних працівників навчальних закладів Поліського району «Про підсумки 2013/2014 н.р. та основні завдання на новий 2014/2015 н. р.»

    На виконання основних завдань Національної стратегії розвитку освіти в Україні до 2021 року, рішення підсумкової колегії Міністерства освіти і науки України від 22.08.2014 року, Програми розвитку системи освіти Київської області на 2011-2014 роки, проекту рішення серпневої наради керівників навчальних закладів та педагогічних працівників Київської області "Про підсумки 2013/2014 н.р. та основні завдання на новий 2014/2015 н.р." та з метою забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти, налагод­ження партнерського діалогу з громадянським суспільством, посилення патріотичного виховання учасники конференції звертаються з пропозиціями до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Київської обласної державної адміністрації та ухвалюють пріоритетні завдання діяльності відділу та закладів освіти у 2014/2015 навчальному році.

    Пропозиції до Кабінету Міністрів України: 

    – Розробити і запровадити механізм виведення позабюджетних коштів з-під управління відділень Державної казначейської служби України.

    Відновити реалізацію Державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус» з метою забезпечення підвозу учнів і педагогічних працівників до навчальних закладів.

     

    Пропозиції до Міністерства освіти і науки України: 

     

    – Підготувати практичні рекомендації щодо роботи закладів освіти в сучасних соціально-економічних умовах, зокрема – забезпечення вико­нання навчальних планів і програм, створення умов для роботи в осінньо-зимовий період, оплати праці трудових колективів навчальних закладів. 

    Вирішити питання проведення ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з окремих навчальних предметів у режимі он-лайн.

    – Забезпечити фінансування видатків на утримання закладів освіти, у тому числі варіативної складової навчальних планів, доплати за класне керівництво, перевірку зошитів, завідування навчальними кабінетами та виробничими майстернями тощо.

     

    Пріоритетні завдання діяльності відділу освіти, керівників загальноосвітніх, позашкільнного навчальних закладів:

     

    1.Вжити заходів щодо організованого початку роботи  закладів освіти в новому навчальному році, свята Дня знань, Першого уроку «Україна – єдина країна» та Уроків мужності.

    2.Забезпечити виконання статті 56 Закону України «Про освіту» в частині, що зобов’язує педагогічних працівників настановленням і особистим прикладом виховувати у дітей та молоді повагу до цінностей України, її державного і соціального устрою.

    3.Упровадити модель виховної роботи, що базуватиметься на формуванні українського патріотизму, готовності стати на захист і оборону України від зовнішньої агресії, забезпечуватиме поєднання громадянських, державниць­ких та військово-патріотичних аспектів.

    4.Подолати надмірну централізацію управління освітою. Делегувати повноваження і відповідальність на рівень керівників навчальних закладів.

    5.Забезпечити у загальносвітніх навчальних закладах:

    5.1. підвищення доступності якісної, конкурентоспро­мож­ної освіти відповідно до вимог суспільства, економіки, потреб кожного громадянина України на основі функціонування освітніх округів, центрів дистанційного навчання, урізноманітнення моделей організації освіти;

    5.2. здійснення постійного контролю з боку відділу освіти, керівників навчальних закладів  за організацією харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах;

    6.Продовжити систему роботи з обдарованою і талановитою молод­дю, спрямовану на різнобічний розвиток індивідуальності дитини на основі виявлення її задатків і здібностей, формування ціннісних орієнтацій, задоволення інтересів і потреб.

    7.Забезпечити навчання й розвиток дітей з особливими освітніми потребами в умовах запровадження моделі інклюзивної освіти в загальносвітніх, позашкільному навчальних закладах. Створювати умови для доступності освітніх послуг дітям з особливими потребами, зокрема забезпечення архітектурного доступу до навчальних закладів, розширення мережі гуртків.

    8.Сформувати мережу гуртків і творчих об’єднань за основними напрямами позашкільної освіти відповідно до потреб, інтересів дітей та учнівської молоді, а також запитів батьків і суспільства. Забезпечити доступність освітніх послуг для дітей сільської місцевості на основі розширення мережі гуртків та творчих об’єднань у  базових загальноосвітніх навчальних закладах освітніх округів та організації підвезення дітей шкільним автобусом до місць проведення гурткових занять.

    9.Інтенсифікувати запровадження в закладах освіти району здо­ров’я­збережувальних технологій навчання дітей та учнівської молоді. Забезпечити дотримання рухового режиму дітей дошкільного і  шкільного віку за рахунок занять фізичною культурою, проведення спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи в позаурочний час, розширення кількості спортивних гуртків, секцій і клубів.

    10.Продовжити моніторингові дослідження, що спрямовані на виявлення якісних показників навчальних досягнень та оптимізації умов забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти.

    11.Здійснювати соціальну підтримку педагогічних працівників, стимулювати їхню професійну активність і самоосвіту.

    12.Створити умови для розвитку партнерських стосунків педагогіч­них працівників закладів освіти, сім’ї, громадськості у забезпеченні особис­тісного розвитку кожної дитини та максимальної адаптації до соціуму.

     

     

     

     

    Переглядів: 383 | Додав: adminpol | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz